فاکتور رسمی
فاکتوری است که بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم شده باشد؛ مشخصات صورتحساب مورد تایید وزارت دارایی در ماده 19 قانون مالیات بر ارزش افزوده عنوان شده است.
اشخاص حقوقی توجه کنند که یک فاکتور رسمی با ارزش افزوده، کافی است مشخصات زیر را داشته باشد:
کد اقتصادی قدیم
شناسه ملی
آدرس
تلفن وکدپستی
گواهی ارزش افزوده
برای اشخاص حقیقی که ثبت نام های لازم را انجام داده باشند کد ملی وآدرس وتلفن کفایت می کند.
صدور فاکتور رسمی برای اشخاص حقیقی تنها به کد ملی شخص نیاز دارد و دیگر اطلاعات ضروری نیست.
در بسیاری از مواقع عدم توجه به موارد جزئی و پیش پا افتاده باعث میشود تا جرائم مالیاتی برای ما رقم بخورد مواردی مانند فاکتور های اشتباه و یا عدم توجه به صدور فاکتورهای رسمی از این نوعند.
اکثر افراد جامعه هنوز با مالیات مقابله میکنند. آنان مالیات و اداره دارایی را منبعی تصور میکنند که فقط قصد وصول مطالبات از آنها دارد. فکر میکنند اداره دارایی فقط جریمه مالیاتی را ابزار وصولی خود قرار داده است درصورتی که این طور نیست.
وقتی که قوانین وضع میشود و قرار است همه افراد مشمول در جامعه، زیر پرچم این قانون فعالیت کنند دیگر دلیلی برای ترس از اداره دارایی و مالیات و مامور مالیاتی وجود ندارد. ولی دقت در اجرای قانون امری مهم است که بسیاری این مهم را فراموش میکنند.
قانون مالیات های مستقیم با اصلاحاتی که بر روی آن انجام شده است منبع خوبی برای مودیان خواهد بود تا بتوانند پاسخ سوالات خود را دریافت کنند. سازمان امور مالیاتی همچنین با صدور بخش نامه و آیین های مرتبط با قوانین دستورالعمل های جدید را به مودیان ابلاغ میکند.
یکی مواردی که یک فاکتور معتبر باید دارا باشد این است که دارای مهر تایید خریدار و فروشنده باشد.
نام و آدرس کامل شرکت به همراه کد اقتصادی و شماره ثبت شرکت باید دقیق نوشته شود.
شرح کالا و خدمات مورد معامله با ذکر نام کالا تعداد کالا و قیمت هر واحد مشخص شود. و بعد از آن اگر تخفیفی باید لحاظ شود ، کسر و در نهایت مالیات یا عوارض آن محاسبه گردد.
برخی از افراد اشتباها مالیات و عوارض آن را محاسبه و در نهایت تخفیف میدهند که این درست نیست. در آخر هم باید موارد نوشته شده در فاکتور به تایید و امضای هر دو طرف برسد.